Ons verhaal

Ondanks het woord ‘gebouw’ in onze naam, gaat BBI over mensen – niet over gebouwen.

Gezonde, productieve, creatieve, emotionele, gevoelige, inspirerende, drukke, nieuwsgierige, impulsieve, onvoorspelbare en samenwerkende mensen.

Mensen die op dezelfde manier ongeveer 90% van hun leven in gebouwen doorbrengen.

BBI stimuleert dat we anders gaan kijken naar het ontwerp, de financiering en het beheer van gebouwen. Zo ontdekken we circulaire waardeketens tussen alle stakeholders – die toevallig ook mensen zijn.

De WELL-standaard betekende een nieuwe weg en hielp de focus te verleggen naar hoe mensen de gebouwde omgeving ervaren. Net als eerder bij duurzaamheidsnormen, zorgden een aantal voorlopers in de markt voor de gegevens over wat gezonde gebouwen voor mensen doen. 

En uit die analyse kwam goed nieuws:

We kunnen de gezondheid verbeteren door betere gebouwen te maken.

We denken dat dit een geweldige prestatie is van koplopers in de markt die gepassioneerd zijn door betere gebouwen. Dit is wat onze leden elke dag doen. Passie en innovatie om nieuwe manieren te ontwikkelen om het beter te doen.

We kunnen de gezondheid van mensen verbeteren door beter zaken te doen

De business case is inmiddels vastgesteld: gezonde ruimtes, gefinancierd, ontworpen en beheerd rond het thema gezondheid zijn betere investeringen.

Hoewel we het grootste deel van ons leven in hen doorbrengen, worden onze huizen, werkplekken en gemeenschappelijke ruimtes vooral als ‘activa’ beschouwd. Wat als we daar op een andere manier naar zouden gaan kijken? Wat is de impact op mensen en gemeenschappen als we het vastgoed opschalen naar echte verandering?

Ons doel is duidelijk:

De dagelijkse gezondheid van mensen verbeteren door beter zaken te doen in het vastgoed.

Bedrijven hebben de macht om onmiddellijke en brede sociale impact te veroorzaken. En natuurlijk wordt zaken gedaan door mensen.

En het draait uiteindelijk allemaal om mensen.