Research programma

BBI werkt samen met een Zwitsers onderzoeksteam op de technische hogeschool van Lausanne (EPFL) in Lausanne, onder leiding van Dr. Dusan Licina.

 

Het onderzoeksprogramma H.O.B.E.L. wil meer inzicht krijgen  in kenmerken van gecertificeerde en niet-gecertificeerde gebouwen en hun rol in het beïnvloeden van de bewoner als het gaat om tevredenheid en productiviteit.

Dit onderzoek naar stoffen die de binnenlucht verontreinigen, thermische omgeving, verlichting en akoestiek is niet alleen belangrijk om de kennis te verbeteren over WELL-gecertificeerde gebouwen, maar uiteindelijk ook om daadwerkelijke interventies te ontwikkelen die de gezondheid en productiviteit van de inzittenden op de werkplek verbeteren. 

De resultaten van het onderzoek kunnen direct de ontwikkeling van de WELL v2-standaard beïnvloeden. Kwaliteit en acceptatie van deze standaard gaan steeds verder omhoog. De bevindingen van het onderzoek zullen worden verspreid via leidende media en via internationale organisaties en conferenties zoals ASHRAE, REHVA en ISIAQ. BBI en EPFL zullen ook samenwerken in organisatie van internationale workshops.

We zullen onze bevindingen ook verspreiden naar de niet-wetenschappelijke gemeenschap, naar de stakeholders met een verschillend belang: commercieel, sociaal, beleid en milieu.


Voor meer informatie over wat we doen, contacteer ons via ons  contact formulier.